Det är i köket det händer

Med sin naturligt spontana miljö skapas utrymme för samtal och idéer. Här samlas vi för att äta, dela, lyssna och skapa. Nyfiket utforskar vi smaker och perspektiv, återhämtar oss och fyller på energi.

Vår vision och vår filosofi

Med The Kitchen Club vill vi skapa utrymme för kreativitet och mat som får oss att må bra. Ett rum som bjuder in till människans och miljöns välmående, och såklart, det bästa köket har att erbjuda. Ett kök för människor att mötas, tankar att väckas, idéer att delas, energi fyllas på – och mat njutas. Precis som i köket hemma!

När ni besöker oss eller anordnar ert event med oss vill vi bjuda på en avslappnad och inspirerande upplevelse med värme, lekfullhet och ambition i centrum. Och kanske det viktigaste av allt; gastronomisk hållbarhet. Säsongens råvaror grillas, röks, ångas, kryddas och picklas med mycket gusto och glädje. Precis den avsaknaden av diktatoriska regler och begränsningar vill vi genomsyrar även er bokningsupplevelse när vi planerar er fest. Det är högt i tak på The Kitchen Club – och tillsammans kan vi skapa något riktigt minnesvärt! 

En stor portion hållbarhet

Det är lika viktigt för oss att handla ansvarsfullt som det är att minska vår användning av kemikalier som det är att vi tar hand om varandra - både fysiskt och psykiskt. Så, hur ser det ut?

- Bidra till Agenda 2030; på bolagsnivå ska vi halvera vårt direkta och indirekta utsläpp av Co2 till 2025, handla råvaror och produkter med ansvar samt inspirera till en hälsosam livsstil.
-  Lyfta den gröna matkulturen; våra menyer skapas med stort fokus på växtrikets smaker, hållbara animalier, ekologiska och närproducerade val och frukt och grönt som odlats och skördats i den svenska säsongen och sedan ansvarsfullt transporterats.
- Hejdå matsvinn; genom noggrann planering och med ett mått kreativitet arbetar vi för att minska (vågar vi säga eliminera?) det matsvinn vi själva genererar. Varje dag väger vi, rapporterar och följer upp vårt matsvinn.

Teamet på klubben

SOFIA (platschef) är spindeln i nätet som garanterat alltid vill prata mat och dryck i kombination eller nästa roliga event ---- FRANCO (kökschef by day, rockstjärna by night) som älskar att leka med smaker från världens alla hörn och fullkomligt sprudlar av kreativitet ---- TILDA (kock) är som gladast när hon får lära sig nya saker i köket och snickesnacka med er gäster ---- PALOMA (servis) är allas vår favoritspanjorska och favorityrväder --- IDA (servis) är TKC:s egen TikTok-stjärna och (antagligen) den gladaste tjejen i stan --- SILVIA (servis) kommer du känna igen direkt på det konstanta leendet som går från öra till öra --- ROBBAN (kock) med passion som få, hittas allt som oftast experimenterandes med något i köket.   

Våra samarbetspartners och producenter

Med stor kärlek till både Uppsala och Upplands producenter så ligger naturligtvis våra lokala samarbeten oss varmt om hjärtat. En vis person sa en gång "ingen nämnd, ingen glömd" men vi vill ändock lyfta ett gäng stjärnor. 

- Vår honung som uteslutande kommer från fantastiska och KRAV-certifierade Gillingboda Gård i Björklinge
- På ginfronten kan ni njuta av First Distillery Sigtunas fantastiska sortiment (och ett och annat gemensamt event)
- Vingruppen med vänner som med bravur hjälpt oss med uppgiften att skapa en vin- och spritlista med så nordisk anknytning som möjligt

Resan med Uppsala Kafferosteri

Vi älskar kaffe och tar vikten av en riktigt god kopp på största allvar. När vi därför ville skapa vår egenbrandade blend så var det en självklarhet att vi skulle ta hjälp av eldsjälen David som ligger bakom Uppsala Kafferosteri!

The Kitchen Club x Uppsala Brygghus

Ölen ska vara lokal! Sagt och gjort. När ni besöker oss är det Uppsala Brygghus ni dricker och tillsammans med allas favorit-öl-kille Conor har vi nu dessutom en alldeles egen ekologisk huslager! 

Vi 🤍 alla jyckar

Vi är en hundvänlig restaurang, så hos oss är hundar alltid välkomna! Och självklart fixar vi vatten och något att äta. Läs mer på tamedhunden.se (tryck på hundkartan härunder)!

Rädda mat, förändra världen

Som hängslen till livremmen som är vårt matsvinnsarbete behövde vi en plan B. Bruised Food Club är en ideell organisation som bekämpar matsvinn och matosäkerhet, på deras marknader är våra matrester nu med och bidrar!   

Tjing! / Gänget på The Kitchen Club