På gång

Håll dig uppdaterad om vad som händer på Nola bistro och Vigor & Joy's café. Här får ni datum att hålla koll på så ni kan boka er kalender. Allt ifrån afterworks till föreläsningar och mycket mer.

Nu levererar Nordic Sea Farm färsk tång till oss på Nola

Varför tittar vi i vårt hav efter ny mat? Tång är ingen ny råvara för mänskligheten utan något övriga världen ätit sedan begynnelsens tider. Det har däremot inte varit en självklar råvara i just den svenska kosten och därför har vi valt att gå med i det spännande projektet Nordic Sea Farm driver – vi vill lära oss mer om tångodling! På Nola så är växtbaserade och rena råvaror grunden i all matlagning och kan vi förstärka vår leverans med råvaror som dessutom gör nytta för till exempel havet och dess ekosystem (som i det här fallet) så är det vägen framåt anser vi. Att tången dessutom erbjuder en helt ny smakupplevelse och kommer tvinga oss att vara kreativa och nyfikna i vår förädling gör detta projekt extra roligt!

Varje vecka levereras färsk tång av sorterna sockerkelp, havssallat och dulse från Nordic Sea Farms odlingar utanför Fjällbacka. Till skillnad från det sätt som tång ofta hanteras på idag, som en del av en exklusiv smakupplevelse, så ska vi på Nola göra ett ärligt försök att använda den i mycket större skala och som en del i den vardagliga konsumtionen här på vår lunchrestaurang. Det är minimalt processade råvaror i säsong som är receptet på godare och hållbarare mat som vinner i längden tror vi – följ oss på vår resa!

Nolas Bageri

Du vet väl att du kan beställa ditt bröd och bakverk från vårat bageri?!

Rise bjuder in till konferens för en hållbar framtid

Den 18 oktober har Rise konferens på GoCo där dom har bjudit in folk som tillsammans vill skynda på omställningen till mer hållbar, hälsosam och härproducerad mat för Västra Götaland. Rise och Chalmers leder det regionala arbetet inom EU-projektet SWITCH som under fyra år pågår i åtta europeiska regioner. Projektet syftar till att främja hållbara och hälsosamma matvanor hos invånare i Europa. Det regionala arbetet inom Switch växlar därför upp genom uppstarten av Food Hub i Göteborg och Västra Götaland.

Rise i samarbete med Chalmer | Founded by the European Union

 

Beställa blommor

Inför varje helg har André fixat vackra buketter för er att köpa med hem,eller att ge bort. Alltid vackert och glädjande med blommor så unna dig eller någon du tycker om!