En story om njutning, hållbarhet och soffpotatisen

Vi vill möta dig som jobbar eller besöker GoCo house med allt som de nordiska råvarorna, det moderna köket och en fantastisk lokal kan ge er; njutning, inspiration, avkoppling, utveckling och energi.

Nola och förändringsresan

Tänk, en gång i tiden var potatisen ny i Sverige. En udda råvara, något vi inte visste hur man skulle tillaga, något vi inte tyckte var gott, något vi inte vill odla. Envisa som vi människor är var det motstånd i början - trots att hungern stod för dörren - men med tiden blev Sverige ett stort potatisland (no pun intended). 

Är det inte någonstans mitt i den typen av resa vi står i nu? I vetskapen om att vi borde ändra hur vi äter. Vi borde äta mindre kött, slänga mindre mat, minska på sockret, köpa mer ekologiskt och lokalt. Vi vet att ni vet vad vi borde käka. Men också att det är svårt att ändra på det som "alltid" varit. Vi VET för vi har samma utmaning i hur vi driver restaurang som du har när du lagar mat hemma och äter ute på restaurang. Det är en utmaning att bryta rutiner och vanor, lära sig nytt och förändra från grunden. Men det går! Potatisen har visat vägen.

Utöver att potatisen är en fantastisk råvara är den också en inspirationskälla till den förändringsresa som vi både vill hänga med på och leda. Därför heter vi Nola Bistro!

Grunden

På Nola jobbar vi, tillsammans med er som gäster, för att förverkliga ett skifte till hållbar och hälsosam (mat)konsumtion som möter WWF's planet based diet. Ett komplext arbete som vi översätter till ett enkelt hållbarhetsrecept Nola style: 

- Ruggigt gott käk lagat från grunden på plats 

- Växtriket och dess smakpotential ska blomma på tallriken

- Kött, fisk och mejeri får ta plats i menyn när det finns tillit till producenten

- Mycket lokalt, ekologiskt och i säsong ska bli än mer 

- Lite matsvinn och onödigt avfall ska bli än mindre

Team Nola

Precis som vi vill ha ansikten på de vi handlar våra råvaror av tänker vi att ni vill ha ett ansikte på dem som lagar er mat.

PATRIK MED K (kökschef) som smaksäkert står som en fura fast i sin tro att alla går att (hållbarhets)frälsa bara maten är god (och vi tror honom!) ----- GABRIELLA (restaurangchef), utöver att organisera högt och lågt och ta hand om er som gäster, gissar vi att ni alltid har någon som vill prata event och roliga träffar med. ------ EMELIE (kock) med imponerande koll på allt, kombucha och shrubs är hennes grej ------- PATRICK MED CK (kock) lika lugn som han är nyfiken och givmild (smakprover någon?) ------ CAMILLA (bagare)  bakar de mest oemotståndliga saker. ---- ANDRÉ (barista)  välkomnar dig på morgonen med det godaste kaffet

Nola och producenterna

Vi samarbetar med en rad lokala producenter som vi känner tillit och ett starkt förtroende för, som vi vet förser oss med förutsättningar att servera er riktigt god mat. Som osten vi får från ysteriet på Almnäs bruk, potatisen vi får från Tånga gård och kaffet som rostas av Gringo Nordic Coffee roasters. Vad vore vi utan? 

Potatis från Tånga Gård 

Vi får ekologisk potatis från Tånga gård som är familjedriven i 13:e generationen. Söndagstur? Varför inte dra neråt Falkenberg och svänga förbi deras gårdsbutik?

Besök Tånga

Nola och innovationspartners

På Nola arbetar vi med en rad partners som hjälper oss i att bygga en hållbar matupplevelse genom teknologi och analys. Från menyplaneringssystem som möjliggör CO2 beräkningar, till appar som tar oss från linjärt engångsmaterial till cirkulärt flergångsmaterial - till vad än framtiden har att bjuda på i innovationsväg. Läs om några exempel nedan!

WWF's One Planet Plate 

Vi är godkända för One Planet Plate-märkning, ett initiativ som garanterar hållbara måltider som tar hänsyn till både klimat, miljö och biologisk mångfald. 

Klimatberäkna

Via Klimatos verktyg för klimatkalkylering (baserad på data från RISE) CO2-beräknar vi våra menyer. Är en faktor för att certifiera oss enligt One Planet Plate 

Ersätt engångs-förpackningar

Med Vytal kommer du kunna få din mat och dryck serverad i återanvändbara behållare som du får låna gratis i 14 dagar. Var med i omställningen till en mer cirkulär konsumtion och ersätt engångs med flergångs!

Vad blir nästa smarta lösning?

Har du tips och idéer på vad vi borde testa? Är du någon som sitter på en brilliant lösning på en hållbarhetsutmaning? Kontakta oss!

Och sist men inte minst...

Några ord om soffpotatisen. Denna underskattade, skammade varelse som bor i oss alla. Nu när pratat om hur god mat, utvecklingsvilja och hållbarhet är våra grundpelare på Nola, vill vi avsluta med vår sista ambition; Att ni ska känna att här på bottenplan på GoCo House ska få sjunka ner i en stol, koppla av och bara få vara soffpotatis en liten stund av er dag! Sista pusselbiten för ett gott liv och att bli helt Nolafierad.  

Mycket Kärlek / Gänget på Nola