En story om njutning, hållbarhet och soffpotatisen

Vi vill möta dig som jobbar eller besöker GoCo house med allt som de nordiska råvarorna, det moderna köket och en fantastisk lokal kan ge er; njutning, inspiration, avkoppling, utveckling och energi.

Nola och förändringsresan


Visste du att matindustrin står för nästan en tredjedel av världens utsläpp? Våra måltider utgör helt enkelt en stor del av vår klimatkris. Men, det betyder också att våra matvanor kan göra en reell skillnad, fantastiskt!

Vi vill lyfta växtriket och dess smakpotential, självklart får även kött, fisk och mejeri vara med på menyn! – men bara när det finns tillit till producenten.

Utöver att alltid göra medvetna val så jobbar vi tillsammans med WWF och Klimato, för att kalkylera och servera mat med en låg klimatpåverkan - leta efter ”One Planet Plate”-märkningen i vår meny. Det är en WWF-kvalitetsstämpel vi är mäkta stolta över. Stämpeln verifierar att rätten tar hänsyn till biologisk mångfald och har ett klimatavtryck så lågt som under 0.5 kg CO2e/portion.

Tillsammans gör vi skillnad, en tallrik i taget!

Grunden

Vårt motto: Lokalt | Ansvarsfullt | I Säsong

Vår filosofi är enkel; Vi tror på att skapa fantastiska rätter gjorda från grunden med lokala och hållbara råvaror i säsong. Vi vill låta det bästa Sverige har att erbjuda få ta hedersplatsen på tallriken. För att nå dit så arbetar vi tätt med våra lokala leverantörer och bönder. Vad som räknas som ”lokal” kan beroende på säsong sträcka sig från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Vi kompromissar aldrig med smakupplevelsen - målet är att alltid ge er en kulinarisk upplevelse, en som är både smakfull och snäll mot vårt klimat och biologiska mångfald.

 

Team Nola

Precis som vi vill ha ansikten på de vi handlar våra råvaror av tänker vi att ni vill ha ett ansikte på dem som lagar er mat.

PATRIK MED K (kökschef) som smaksäkert står som en fura fast i sin tro att alla går att (hållbarhets)frälsa bara maten är god (och vi tror honom!) ----- GABRIELLA (restaurangchef) är här för ER, och hon kommer garanterat alltid försöka trolla med knäna för att säkerställa toppservice och att ni har vad ni behöver ------ EMELIE (sous-chef) med sitt lekfulla och inspirerande sätt att hantera vår lokala råvara – missa inte hennes shrub! ------- PATRICK MED CK (sous-chef) är lika lugn som han är nyfiken och som gladast när han får experimentera med världens mat ------ CAMILLA (bagare) är ’the mastermind’ bakom alla våra bakade godsaker och med sina 40 års erfarenhet bakar hon de mest oemotståndliga saker (missa inte vår alldeles egna surdeg) ---- ANDRÉ (barista och blomsterguru) välkomnar dig på morgonen med det bredaste av leenden och sin berömda latte!

Nola och producenterna

Vi samarbetar med en rad lokala producenter som vi känner tillit och ett starkt förtroende för, som vi vet förser oss med förutsättningar att servera er riktigt god mat. Som osten vi får från ysteriet på Almnäs bruk, potatisen vi får från Tånga gård och kaffet som rostas av Gringo Nordic Coffee roasters. Vad vore vi utan? 

Potatis från Tånga Gård 

Vi får ekologisk potatis från Tånga gård som är familjedriven i 13:e generationen. Söndagstur? Varför inte dra neråt Falkenberg och svänga förbi deras gårdsbutik?

Besök Tånga

Nola och innovationspartners

På Nola arbetar vi med en rad partners som hjälper oss i att bygga en hållbar matupplevelse genom teknologi och analys. Från menyplaneringssystem som möjliggör CO2 beräkningar, till appar som tar oss från linjärt engångsmaterial till cirkulärt flergångsmaterial - till vad än framtiden har att bjuda på i innovationsväg. Läs om några exempel nedan!

WWF's One Planet Plate 

Vi är godkända för One Planet Plate-märkning, ett initiativ som garanterar hållbara måltider som tar hänsyn till både klimat, miljö och biologisk mångfald. 

Klimatberäkna

Via Klimatos verktyg för klimatkalkylering (baserad på data från RISE) CO2-beräknar vi våra menyer. Är en faktor för att certifiera oss enligt One Planet Plate 

Ersätt engångs-förpackningar

Med Vytal kommer du kunna få din mat och dryck serverad i återanvändbara behållare som du får låna gratis i 14 dagar. Var med i omställningen till en mer cirkulär konsumtion och ersätt engångs med flergångs!

Vad blir nästa smarta lösning?

Har du tips och idéer på vad vi borde testa? Är du någon som sitter på en brilliant lösning på en hållbarhetsutmaning? Kontakta oss!

Och sist men inte minst...

Några ord om soffpotatisen. Denna underskattade, skammade varelse som bor i oss alla. Nu när pratat om hur god mat, utvecklingsvilja och hållbarhet är våra grundpelare på Nola, vill vi avsluta med vår sista ambition; Att ni ska känna att här på bottenplan på GoCo House ska få sjunka ner i en stol, koppla av och bara få vara soffpotatis en liten stund av er dag! Sista pusselbiten för ett gott liv och att bli helt Nolafierad.  

Mycket Kärlek / Gänget på Nola