En story om njutning, hållbarhet och soffpotatisen
Vi vill möta dig som jobbar eller besöker GoCo house med allt som de nordiska råvarorna, det moderna köket och en fantastisk lokal kan ge er; njutning, inspiration, avkoppling, utveckling och energi.


Nola och förändringsresan
Tänk, en gång i tiden var potatisen ny i Sverige. En udda råvara, något vi inte visste hur man skulle tillaga, något vi inte tyckte var gott, något vi inte vill odla. Envisa som vi människor är var det motstånd i början - trots att hungern stod för dörren - men med tiden blev Sverige ett stort potatisland (no pun intended).
Är det inte någonstans mitt i den typen av resa vi står i nu? I vetskapen om att vi borde ändra hur vi äter. Vi borde äta mindre kött, slänga mindre mat, minska på sockret, köpa mer ekologiskt och lokalt. Vi vet att ni vet vad vi borde käka. Men också att det är svårt att ändra på det som "alltid" varit. Vi VET för vi har samma utmaning i hur vi driver restaurang som du har när du lagar mat hemma och äter ute på restaurang. Det är en utmaning att bryta rutiner och vanor, lära sig nytt och förändra från grunden. Men det går! Potatisen har visat vägen.
Utöver att potatisen är en fantastisk råvara är den också en inspirationskälla till den förändringsresa som vi både vill hänga med på och leda. Därför heter vi Nola Bistro!
Grunden
På Nola jobbar vi, tillsammans med er som gäster, för att förverkliga ett skifte till hållbar och hälsosam (mat)konsumtion som möter WWF's planet based diet. Ett komplext arbete som vi översätter till ett enkelt hållbarhetsrecept Nola style:
- Ruggigt gott käk lagat från grunden på plats
- Växtriket och dess smakpotential ska blomma på tallriken
- Kött, fisk och mejeri får ta plats i menyn när det finns tillit till producenten
- Mycket lokalt, ekologiskt och i säsong ska bli än mer
- Lite matsvinn och onödigt avfall ska bli än mindre


Team Nola
Precis som vi vill ha ansikten på de vi handlar våra råvaror av tänker vi att ni vill ha ett ansikte på dem som lagar er mat.
PATRIK MED K (kökschef) som smaksäkert står som en fura fast i sin tro att alla går att (hållbarhets)frälsa bara maten är god (och vi tror honom!) ----- GABRIELLA (restaurangchef), utöver att organisera högt och lågt och ta hand om er som gäster, gissar vi att ni alltid har någon som vill prata event och roliga träffar med. ------ EMELIE (kock) med imponerande koll på allt, kombucha och shrubs är hennes grej ------- PATRICK MED CK (kock) lika lugn som han är nyfiken och givmild (smakprover någon?) ------ CAMILLA (bagare) bakar de mest oemotståndliga saker. ---- ANDRÉ (barista) välkomnar dig på morgonen med det godaste kaffet
Nola och producenterna
Vi samarbetar med en rad lokala producenter som vi känner tillit och ett starkt förtroende för, som vi vet förser oss med förutsättningar att servera er riktigt god mat. Som osten vi får från ysteriet på Almnäs bruk, potatisen vi får från Tånga gård och kaffet som rostas av Gringo Nordic Coffee roasters. Vad vore vi utan?


Potatis från Tånga Gård
Vi får ekologisk potatis från Tånga gård som är familjedriven i 13:e generationen. Söndagstur? Varför inte dra neråt Falkenberg och svänga förbi deras gårdsbutik?
Nola och innovationspartners
På Nola arbetar vi med en rad partners som hjälper oss i att bygga en hållbar matupplevelse genom teknologi och analys. Från menyplaneringssystem som möjliggör CO2 beräkningar, till appar som tar oss från linjärt engångsmaterial till cirkulärt flergångsmaterial - till vad än framtiden har att bjuda på i innovationsväg. Läs om några exempel nedan!






Och sist men inte minst...
Några ord om soffpotatisen. Denna underskattade, skammade varelse som bor i oss alla. Nu när pratat om hur god mat, utvecklingsvilja och hållbarhet är våra grundpelare på Nola, vill vi avsluta med vår sista ambition; Att ni ska känna att här på bottenplan på GoCo House ska få sjunka ner i en stol, koppla av och bara få vara soffpotatis en liten stund av er dag! Sista pusselbiten för ett gott liv och att bli helt Nolafierad.